Pakketverzekering

Jouw schadeverzekeringen heb je waarschijnlijk niet in een keer afgesloten, maar stuk voor stuk. Dat betekent dat je allemaal losse polissen hebt, waarvoor je afzonderlijk betaalt. Maar wist je dat je veel voordeliger uit kunt zijn door te kiezen voor een pakketverzekering?

Wat is een pakketverzekering?

Met een pakketverzekering breng je jouw schadeverzekeringen onder in een pakket. Je betaalt slechts één keer polis- en administratiekosten voor het hele pakket. Dat is alvast één voordeel. Daarnaast krijg je op de totaalpremie een korting die hoger wordt naarmate je meer verzekeringen in je pakket hebt. Wij gaan graag na of jij met een pakketverzekering goedkoper uit bent dan met losse polissen.

Welke verzekeringen?

Je kunt verschillende schadeverzekeringen onderbrengen in de pakketverzekering zoals:

  • Autoverzekering
  • Inboedelverzekering
  • Opstalverzekering
  • Aansprakelijkheidsverzekering
  • Rechtsbijstandverzekering
  • Reisverzekering

Niet meer onder- of oververzekerd

Als je allemaal losse polissen hebt, kan het zijn dat bepaalde risico’s op meerdere plekken verzekerd zijn. Je bent dan oververzekerd en betaalt daardoor te veel premie. Omgekeerd kunnen jouw verzekeringen ook hiaten vertonen omdat er risico’s niet verzekerd zijn die je liever wel afgedekt ziet. Bij het samenstellen van een pakketverzekering zorgen wij ervoor dat de verzekeringen goed op elkaar aansluiten en dat onder- of oververzekering voorkomen wordt.

De premie

De premie van de pakketverzekering hangt onder meer af van de verzekeringen die je hebt gekozen, de dekkingen en van de vraag hoeveel verzekeringen er in het pakket zitten.

Gerelateerde pagina’s