Zakenreisverzekering

Om een klant in het buitenland te bezoeken, maar ook voor een vergadering, opleiding of training, congres, beurs of seminar kan het nodig zijn om de grens over te gaan. Op die reizen kun je ziek worden, bestolen worden of je bagage kwijtraken. Een ‘gewone’ reisverzekering dekt de schade dan niet. Sluit daarom ook een speciale zakenreisverzekering af.

Waarvoor ben je verzekerd?

Met een zakenreisverzekering zorg je ervoor dat schade die je tijdens zakenreizen oploopt, vergoed wordt. Je bepaalt zelf welke risico’s je verzekert en hoe de dekking eruitziet. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Verlies, diefstal en vermissing van je reisdocumenten en bagage.
  • Medische kosten in het buitenland.
  • Kosten van repatriëring of van extra reiskosten omdat je teruggeroepen wordt naar Nederland.
  • Advies en hulp bij allerlei reisgerelateerde problemen zoals een gemiste vlucht, verlies van je paspoort of niet bij je geld kunnen.

Verder is mogelijk:

  • Wereldwijde dekking
  • Meerdere mensen uit je bedrijf op één polis

Koppelen aan je particuliere reisverzekering

Verzekeraars zien in een zakenreis andere risico’s dan in een privévakantie. Daarom kun je je voor je zakelijke reizen niet verzekeren met een particuliere reisverzekering. En omgekeerd heb je niets aan je zakenreisverzekering bij schade die je oploopt tijdens een privévakantie. Gelukkig bieden veel verzekeraars wel de mogelijkheid je doorlopende particuliere en je doorlopende zakelijke reisverzekering aan elkaar te koppelen. Je hoeft dan niet meer na te denken waar je de schade claimt, maar kunt altijd op hetzelfde adres terecht. Bovendien zijn dan ook je partner en (uitwonende, studerende) kinderen tot 27 jaar goed verzekerd.

Extra verzekeren

Vaak kun je je zakelijke reisverzekering nog aanvullen bijvoorbeeld met een dekking voor ongevallen, aansprakelijkheid en rechtsbijstand. Voordat je beslist, is het goed om ons na te laten gaan welke risico’s al afgedekt zijn op andere polissen. Dan is je zakenreisverzekering op maat in te vullen. Wij adviseren je graag.

De premie

De premie is afhankelijk van de gekozen dekking en de verzekerde bedragen.

Gerelateerde pagina’s