Bedrijfsautoverzekering

Mobiliteit is belangrijk voor jouw bedrijf. Daarom kies je voor goed onderhoud van je auto(‘s) en tref je maatregelen om schade te voorkomen. En je zorgt ervoor dat je goed verzekerd bent, of je nu één bedrijfsauto hebt of een compleet wagenpark. 

Waarvoor bent je verzekerd?

Net als bij een gewone autoverzekering kun je ook voor je zakelijke auto kiezen uit de dekkingen: WA, WA + beperkt casco en WA + volledig casco. Met WA ben je verzekerd voor materiële schade en letselschade die jij of jouw medewerker met jouw bedrijfsauto veroorzaakt. Met een beperkt of volledig cascodekking krijg je ook de schade aan je eigen auto vergoed. De verzekering is niet alleen van belang voor materiële schade, maar ook voor diefstal. Behalve zakelijke personenauto’s kun je ook bestelauto’s, vrachtwagens, zware aanhangwagens en opleggers verzekeren.

Voor je hele wagenpark

Met meerdere auto’s op de weg kun je kiezen voor een wagenparkverzekering waarmee je al je personen-, bestel- en vrachtauto´s in één keer goed verzekert. Je administratie is in dat geval een stuk eenvoudiger dan wanneer je kiest voor losse verzekeringen. En omdat je meerdere wagens verzekert, profiteer je van een lagere premie. 
De risico’s die je loopt met je wagenpark zijn specifiek voor jouw bedrijf. Daarom biedt een goede wagenparkverzekering maatwerkoplossingen die aansluiten op jouw verzekeringsbehoeften.

Verkeersrechtsbijstand

Een ongeval kan leiden tot een juridisch conflict en de rechtsbijstand die je dan nodig hebt, is duur. Een rechtsbijstandverzekering voor motorrijtuigen biedt in dat geval uitkomst.

Goederen vervoeren

Vervoer je goederen met je bedrijfsauto? Die kunnen onderweg of tijdens het lossen en laden beschadigd raken of gestolen worden. Met een transportverzekering krijg je een vergoeding voor deze kosten.

De premie

De premie van je bedrijfsautoverzekering hangt onder meer af van:

  • De gekozen dekking
  • Het soort voertuig
  • Het aantal verzekerde voertuigen
  • Kenmerken van het voertuig
  • Het aantal schadevrije jaren

Gerelateerde pagina’s